Michelin presenteert nieuwe Primacy 4

Michelin presenteert op de IAA Frankfurt de nieuwe Michelin Primacy 4. Deze nieuwe band zet volgens Michelin de standaard wat betreft veiligheid.

De band behoudt een hoog prestatieniveau op natte wegen tot aan het bereiken van de wettelijke minimale profieldiepte (1,6 mm). Om het hoge gripniveau te kunnen bereiken heft het profiel van het loopvlak een nieuw design met groeven. Deze hebben meer de vorm van een rechthoek en zijn minder trapeziumvormig. Daarmee kan het water, ook als de band bijna versleten is, beter worden afgevoerd.

Om de slijtagegraad af te lezen heeft de Primacy 4 naast de slijtage-indicator bij de schouder ook een Michelin markering in het loopvlak, op de bodem van de groeven. Door deze beide indicatiemethoden, kunnen gebruikers heel makkelijk het slijtageniveau van hun banden vaststellen.

Volgens Michelin gaat de Primacy 4 ten opzichte van zijn directe concurrenten,gemiddeld 18.000 kilometer langer mee. Hij wordt vanaf januari 2018 uitgebracht in 64 verschillende afmetingen op 15, 16, 17 en 18 inch.