Controle banden aanhangers essentieel

Een caravan vertegenwoordigt een behoorlijke waarde. Maar ook de waarde van datgene dat wordt vervoerd met een trailer, zoals boten en paarden is aanzienlijk.

Onderzoek heeft aangetoond dat het overgrote deel van de eigenaren zelf de banden controleert en dat niet laat doen door een bandenspecialist. Bijna 10% controleert zijn banden zelfs nooit of in ieder geval niet elk jaar. Na zes jaar neemt, afhankelijk van het gebruik en de opslag, de kans op uitval van een band toe. Ze zien er vaak nog prima uit, maar toch kunnen er gebreken zijn. Juist daarom is het van belang om controle van de banden, zeker als ze zes jaar of ouder zijn, jaarlijks over te laten aan J.G. Egbers Automaterialen. Wij constateren mogelijke gebreken, zoals flat-spotting (een vlakke kant aan de band door stilstand), uitdroging en andere mankementen en als het nodig is brengen wij uw banden op de juiste bandenspanning.

Als de banden vervangen moet worden dan wegen de kosten niet op tegen de schade die kan ontstaan door bijvoorbeeld een klapband. Na uiterlijk tien jaar is het verstandig om de banden uit voorzorg te vervangen. Wij geven u graag een passend advies.