Michelin lanceert Anakee Wild

Michelin brengt de nieuwe Anakee Wild op de markt. Deze motorband is bestemd voor trails met motoren met grote cilinderinhoud en is ontwikkeld voor gebruik op de weg en in het terrein.

De Michelin Anakee Wild richt zich op motorrijders die het avontuur opzoeken, op zowel verharde wegen als hobbelige, zanderige, rotsachtige of modderige paden. De band heeft een lange levensduur en een goede bestendigheid tegen opwarming en slijtage. Het loopvlak heeft een nieuwe samenstelling en een geoptimaliseerde profieldiepte. De radiaaltechnologie biedt de band stabiliteit en comfort op de weg. Het design van het loopvlakprofiel, geïnspireerd op het loopvlak van de Michelin Désert, die 33 keer de Paris-Dakar rally won, biedt een goede grip op natte wegen, stuurprecisie, en tractie op onverhard terrein.

De Anakee Wild is er in drie radiale afmetingen voor de voorbanden (110/80 R19, 120/70 R19 en 90/90 – 21), en vier voor de achterbanden (150/70 R 17, 170/60 R 17, 130/80 – 17 en 140/80 – 17. Hiervan zijn er vier afmetingen al beschikbaar; in de loop van het jaar wordt het aanbod verder uitgebreid met de drie andere diagonale afmetingen. Hierdoor kan de overgrote meerderheid van de op de markt beschikbare trails met deze nieuwe band kan worden uitgerust.