Ruim helft automobilisten hele jaar op zomerbanden

Ruim de helft van de Nederlandse automobilisten blijft het hele jaar op zomerbanden rijden. Dit meldt Bridgestone op basis van eigen onderzoek onder ruim duizend Nederlanders.

Hoewel bijna driekwart van de bevolking het belang van winterbanden inziet, schakelt slechts 45% van de automobilisten in de winter over op winterbanden. De automobilisten die dat niet doen zijn van mening dat dit in de Nederlandse winters geen meerwaarde heeft. Bijna 20% denkt dat ze te weinig kilometers maken waardoor het niet nodig is om over te schakelen. In het noorden van het land wordt er het meest op winterbanden gereden (61% van de automobilisten). In de steden Amsterdam, Rotterdam en Den Haag ligt dit percentage op 38%.

Twee op de tien Nederlandse automobilisten wisselt zijn banden pas als het buiten begint te vriezen en 18% doet dat rond een vaste datum, bijvoorbeeld met het ingaan van de wintertijd. Ook blijkt uit het onderzoek dat 7% van de Nederlandse automobilisten nooit de bandenspanning controleert; 36% doet dit wel regelmatig en 27% laat dit in de garage doen.