Vredestein en Continental winnen zomerbandentest

De Vredestein Sportrac 5 en de Continental ContiSportContact 5 komen als beste uit de zomerbandentest van ANWB. Dit laat de automobilistenbond weten.

De Vredestein is de beste band in de bandenmaat 185/65 R15 H, te vinden onder auto’s zoals de Renault Clio en de Toyota Verso S. De Continental won in de maat 225/45 R17 Y. Deze is te vinden onder auto’s zoals de BMW 3-serie, Volkswagen Golf en de Audi A4.

De ANWB testte in totaal 33 zomerbanden. Zeventien banden werden in de maat 185/65 R15 H onder de loep genomen. Zeven banden scoorden vier sterren en nog eens acht banden scoorden er drie. Twee banden haalden een onvoldoende. In de maat 225/45 R17 Y zijn zestien banden getest. Vier banden scoorden vier sterren en liefst elf banden behaalden drie sterren in de test. Eén exemplaar komt maar tot twee sterren en krijgt de beoordeling matig.

De ANWB heeft banden getest op alle eigenschappen: op droog en nat wegdek, geluid, verbruik en slijtage. Pas als vastgesteld is dat alle eigenschappen in balans en van hoog niveau zijn kan een band vier sterren halen. Banden met drie sterren hebben op één of slechts enkele onderdelen niet meer dan lichte tekortkomingen en zijn veilige banden die kunnen worden aangeraden.