Dunlop lanceert nieuwe vierseizoenenbanden

Dunlop heeft zijn nieuwe generatie all-season banden gelanceerd, zo meldt moederbedrijf Goodyear in een persbericht. Die banden zijn ontwikkeld om te concurreren in het goedkopere segment van de all-season markt dat naar verwachting tussen 2023 en 2028 met 2 tot 3 procent per jaar kan groeien.

Lees meer »

Winterbanden Routeplanner in Europa

Ga jij deze winter op pad in Europa?Ga je op skivakantie of reis je door winterse gebieden? Check de regels over winterbanden en sneeuwkettingen in onze routeplanner. Dan weet je zeker of je aan alle plaatselijke wetten voldoet. 

Lees meer »

Duitsland verscherpt regels voor winterbanden

Duitsland gaat de regels voor winterbanden verscherpen. Vanaf oktober volgend jaar zijn winterbanden met de M+S (modder en sneeuw) aanduiding verboden. Die banden zijn vrijwel nergens meer in de handel, maar de kans is groot dat automobilisten ze nog steeds in het najaar laten monteren. Bij winterse omstandigheden mogen zij in Duitsland vanaf eind volgend jaar alleen nog banden met het Alpine symbool gebruiken.

Lees meer »

Een op de twintig auto’s rijdt op gevaarlijke banden

De bedrijfstakorganisatie voor de banden- en wielenbranche VACO, onderzocht dit jaar de banden van 1501 personenauto’s. Een verontrustende conclusie: bijna vijf procent van die auto’s heeft minimaal één band die meteen vervangen zou moeten worden. Zou je dit omrekenen naar het totale wagenpark in Nederland, dan komt dat neer op ongeveer een half miljoen auto’s. Bij 3,9% van de onderzochte auto’s had een of meerdere banden zichtbare schade. Hieronder vallen onder meer vervorming van de zijwand, insnijdingen en verouderingen. Wij kunnen deze banden voor u beoordelen of deze al dan niet vervangen moeten worden.

Lees meer »

Doe de Bandencheck

De VACO roept automobilisten op om voor de zomervakantie hun banden te checken. Met de zomercampagne Doedebandencheck.nl vraagt VACO jaarlijks aandacht voor de staat van de banden van auto’s en recreatievoertuigen. Het blijft nodig automobilisten te wijzen op het belang van goede, veilige banden, ook van hun recreatievoertuig.

Lees meer »

Dashcam steeds populairder

De populariteit van dashcams onder weggebruikers neemt steeds meer toe, niet alleen in Nederland maar ook in andere Europese landen. De dashcam blijkt een uitstekend hulpmiddel bij het verzamelen van bewijsmateriaal bij een ongeval of misdrijf.

Lees meer »