• Verzendkosten binnen Nederland € 6,95
  • Vragen over onderdelen bel 0316-531349
  • Alle onderdelen leverbaar
  • Info@egbersbeek.nl

Doe de Bandencheck

De VACO roept automobilisten op om voor de zomervakantie hun banden te checken. Met de zomercampagne Doedebandencheck.nl vraagt VACO jaarlijks aandacht voor de staat van de banden van auto’s en recreatievoertuigen. Het blijft nodig automobilisten te wijzen op het belang van goede, veilige banden, ook van hun recreatievoertuig.

Lees meer »

Dashcam steeds populairder

De populariteit van dashcams onder weggebruikers neemt steeds meer toe, niet alleen in Nederland maar ook in andere Europese landen. De dashcam blijkt een uitstekend hulpmiddel bij het verzamelen van bewijsmateriaal bij een ongeval of misdrijf.

Lees meer »

Dunlop Spormax Q-Lite banden voor 125 & 300cc motoren

Dunlop heeft zijn nieuwste sporttoer-motorband gelanceerd, de Sportmax Q-Lite, die prestaties in hypersportstijl combineert met een loopvlak met een hoge kilometrage en verbeterde handling. Deze mix maakt de Sportmax Q-Lite geschikt om te voldoen aan de eisen van dagelijks motorrijden op lichtgewicht motorfietsen, zoals de 125cc en 250cc categorieën.

Lees meer »

Goodyear presenteert band voor 90 procent duurzaam

Goodyear heeft een demonstratieband gepresenteerd die voor 90 procent bestaat uit duurzame materialen. De band heeft alle vereiste testen van regelgevers alsmede de interne testprocedures van Goodyear doorstaan, laat het Amerikaanse bedrijf weten in een persbericht. (foto: Goodyear)

Lees meer »

Wagenpark: 71% benzine, 50% ouder dan 10 jaar

De RDW heeft een overzicht gemaakt van het huidige Nederlandse wagenpark. Dat bestaat aan het begin van 2023 uit 11.042.678 personenauto’s en lichte bedrijfswagens (tot 3500 kilogram). 71 procent daarvan rijdt nog op benzine (7.848.720), 18 procent op diesel (1.978.314). Verder valt op dat precies de helft van het wagenpark meer dan tien jaar oud is.

Lees meer »

EV door EU heilig verklaard

Op 27 oktober 2022 bevestigden de leden van de Europese Commissie en het Europese Parlement de afspraak van 29 juni 2022 om per 2035 de toelating in de EU te verbieden van nieuwe personenauto’s die niet 100 procent CO2-vrij zijn. Met andere woorden: de auto met verbrandingsmotor zullen we vanaf 2035 niet meer terugvinden in de registraties van nieuwe personen- en lichte bestelauto’s.

Lees meer »

Apollo Vredestein lanceert nieuwe allseason EV-band

Apollo Tyres heeft de Vredestein Quatrac Pro EV geïntroduceerd, de eerste allseason band in Europa die speciaal is ontwikkeld voor elektrische auto’s en hybrides. De nieuwe band is vanaf volgende maand verkrijgbaar bij bandendealers en -distributeurs, in eerste instantie in zeven maten voor velgen van 18- en 19-inch, en vanaf volgend jaar in 12 extra maten – waaronder in 17- en 20-inch.

Lees meer »