• Verzendkosten binnen Nederland € 6,95
  • Vragen over onderdelen bel 0316-531349
  • Alle onderdelen leverbaar
  • Info@egbersbeek.nl

VACO lanceert campagne voor vernieuwde banden

Brancheorganisatie Vaco gaat campagne voeren voor vernieuwde banden voor vrachtwagens en bussen. Het marktaandeel van die bedrijfswagenbanden ligt in Nederland een stuk lager dan in omringende landen. Momenteel rijdt circa 20 procent van het personen- en vrachtvervoer in Nederland op vernieuwde banden. In Duitsland is dat 28 procent, in Frankrijk 35 procent en in de VS rijdt zelfs de helft op vernieuwde banden. “Dus in Nederland valt nog veel te winnen, aanleiding voor de kennis- en informatiecampagne via www.duurzamebanden.nl.”, aldus Vaco.

Lees meer »

Minder brandstof en minder slijtage: beter voor het milieu

Het is van belang om uw voertuig te voorzien van de juiste bandenspanning. U verbruikt minder brandstof waardoor er ook minder CO2 wordt uitgestoten. Bovendien slijten de banden van uw voertuig minder snel, waardoor er minder rubber deeltjes in het milieu terechtkomen. Gemiddeld verliest een auto 120 gram aan rubber deeltjes per duizend kilometer. Ook in het geval van een elektrische auto dient u de banden goed op spanning te houden. Omdat elektrische auto’s vaak zwaarder zijn dan vergelijkbare brandstofauto’s, slijten de banden iets sneller. 

Lees meer »

Continental kondigt opvolging Premiumcontact aan

Continental heeft bekendgemaakt deze herfst zijn zevende generatie Premiumcontact uit te brengen. De bandenfabrikant stelt dat de Premiumcontact 7 over nieuwe technologieën en design-aanpassingen beschikt. Daardoor moeten de weggedrag, remvermogen en rijcomfort verbeteren ten opzichte van zijn voorganger. Tijdens de ontwikkeling heeft Continental naar eigen zeggen vooral de nadruk gelegd op maximale veiligheid voor alle typen aandrijvingen. Verschillende vakbladen over de hele wereld hebben zijn voorganger prijzen toegekend.

Lees meer »

Vaco: controleer bandenspanning van caravans

Vaco heeft onderzoeksbureau Directresearch onderzoek laten doen naar de banden van caravan. Volgens de brancheorganisatie controleert 61 procent van de caravaneigenaars zijn banden één keer per jaar. Daarnaast controleert zo’n 10 procent zijn banden minder dan één keer per jaar, of helemaal nooit.

Lees meer »

Al 2,4 mln oude banden ingezameld in Q1

Er zijn in het eerste kwartaal van 2022 al 2,4 miljoen banden ter recycling aangeboden. Dat meldt recyclingorganisatie Recybem. Hiermee wordt het inzamelrecord van het eerste kwartaal van 2020 benaderd: toen werden er net iets meer dan 2,4 miljoen banden verwerkt. In de jaren 2018, 2019 en 2021 zamelde de organisatie 2,2 miljoen banden in. 

Lees meer »

Banden voor caravans en campers

In het voorjaar en de zomer halen veel Nederlanders hun caravan, camper, bagagewagen of boottrailer uit de stalling. Deze recreatiemiddelen en hun lading vertegenwoordigen een grote waarde, zowel emotioneel als financieel. Goede banden onder deze voertuigen zijn essentieel voor de verkeersveiligheid.

Lees meer »

Gelderland start met plaatsen slimme bandenpompen

In Bronckhorst is de eerste slimme bandenpomp geplaatst door provincie Gelderland. Op initiatief van het Gelders Energie Akkoord wil de provincie, samen met de organisatie Band op Spanning, in elke Gelderse gemeente een Slimme Bandenpomp plaatsen. Hiermee kan in Gelderland ruim 25 duizend ton CO2-uitstoot worden bespaard én de luchtkwaliteit en veiligheid op de weg worden verbeterd.

Lees meer »

Elke vijfde auto rijdt met gevaarlijke onderspanning

Bij de derde metingsronde constateert het ministerie van IenW wederom dat bij elke vijfde gemeten auto één of meer banden een gevaarlijke onderspanning (van een halve bar of meer) laat registreren. Dit percentage is hoger dan de 15% van 2018 respectievelijk 12% van 2019. Het ligt echter in lijn met het resultaat uit 2020.

Lees meer »

Regie voertuigdata bij consument

Uit Europees onderzoek blijkt dat driekwart van de automobilisten bij aankoop van hun auto geen toestemming hebben gegeven om data uit hun voertuigen te delen. Zij hebben ook geen zeggenschap over de gegevens die hun ‘connected car’ verzendt. Dat moet anders, vindt VACO. Wij vragen hier aandacht voor en pleiten bij de overheid voor wetgeving. VACO en haar partners in de automotive sector willen dat consumenten zeggenschap krijgen over hun voertuigdata. Vaak wordt deze data nu (onbewust) gedeeld met de fabrikant.

Lees meer »