• Verzendkosten binnen Nederland € 6,95
  • Vragen over onderdelen bel 0316-531349
  • Alle onderdelen leverbaar
  • Info@egbersbeek.nl

Dashcam steeds populairder

De populariteit van dashcams onder weggebruikers neemt steeds meer toe, niet alleen in Nederland maar ook in andere Europese landen. De dashcam blijkt een uitstekend hulpmiddel bij het verzamelen van bewijsmateriaal bij een ongeval of misdrijf.

Lees meer »

Dunlop Spormax Q-Lite banden voor 125 & 300cc motoren

Dunlop heeft zijn nieuwste sporttoer-motorband gelanceerd, de Sportmax Q-Lite, die prestaties in hypersportstijl combineert met een loopvlak met een hoge kilometrage en verbeterde handling. Deze mix maakt de Sportmax Q-Lite geschikt om te voldoen aan de eisen van dagelijks motorrijden op lichtgewicht motorfietsen, zoals de 125cc en 250cc categorieën.

Lees meer »

Goodyear presenteert band voor 90 procent duurzaam

Goodyear heeft een demonstratieband gepresenteerd die voor 90 procent bestaat uit duurzame materialen. De band heeft alle vereiste testen van regelgevers alsmede de interne testprocedures van Goodyear doorstaan, laat het Amerikaanse bedrijf weten in een persbericht. (foto: Goodyear)

Lees meer »

Wagenpark: 71% benzine, 50% ouder dan 10 jaar

De RDW heeft een overzicht gemaakt van het huidige Nederlandse wagenpark. Dat bestaat aan het begin van 2023 uit 11.042.678 personenauto’s en lichte bedrijfswagens (tot 3500 kilogram). 71 procent daarvan rijdt nog op benzine (7.848.720), 18 procent op diesel (1.978.314). Verder valt op dat precies de helft van het wagenpark meer dan tien jaar oud is.

Lees meer »

EV door EU heilig verklaard

Op 27 oktober 2022 bevestigden de leden van de Europese Commissie en het Europese Parlement de afspraak van 29 juni 2022 om per 2035 de toelating in de EU te verbieden van nieuwe personenauto’s die niet 100 procent CO2-vrij zijn. Met andere woorden: de auto met verbrandingsmotor zullen we vanaf 2035 niet meer terugvinden in de registraties van nieuwe personen- en lichte bestelauto’s.

Lees meer »

Apollo Vredestein lanceert nieuwe allseason EV-band

Apollo Tyres heeft de Vredestein Quatrac Pro EV geïntroduceerd, de eerste allseason band in Europa die speciaal is ontwikkeld voor elektrische auto’s en hybrides. De nieuwe band is vanaf volgende maand verkrijgbaar bij bandendealers en -distributeurs, in eerste instantie in zeven maten voor velgen van 18- en 19-inch, en vanaf volgend jaar in 12 extra maten – waaronder in 17- en 20-inch.

Lees meer »

VACO lanceert campagne voor vernieuwde banden

Brancheorganisatie Vaco gaat campagne voeren voor vernieuwde banden voor vrachtwagens en bussen. Het marktaandeel van die bedrijfswagenbanden ligt in Nederland een stuk lager dan in omringende landen. Momenteel rijdt circa 20 procent van het personen- en vrachtvervoer in Nederland op vernieuwde banden. In Duitsland is dat 28 procent, in Frankrijk 35 procent en in de VS rijdt zelfs de helft op vernieuwde banden. “Dus in Nederland valt nog veel te winnen, aanleiding voor de kennis- en informatiecampagne via www.duurzamebanden.nl.”, aldus Vaco.

Lees meer »

Minder brandstof en minder slijtage: beter voor het milieu

Het is van belang om uw voertuig te voorzien van de juiste bandenspanning. U verbruikt minder brandstof waardoor er ook minder CO2 wordt uitgestoten. Bovendien slijten de banden van uw voertuig minder snel, waardoor er minder rubber deeltjes in het milieu terechtkomen. Gemiddeld verliest een auto 120 gram aan rubber deeltjes per duizend kilometer. Ook in het geval van een elektrische auto dient u de banden goed op spanning te houden. Omdat elektrische auto’s vaak zwaarder zijn dan vergelijkbare brandstofauto’s, slijten de banden iets sneller. 

Lees meer »

Continental kondigt opvolging Premiumcontact aan

Continental heeft bekendgemaakt deze herfst zijn zevende generatie Premiumcontact uit te brengen. De bandenfabrikant stelt dat de Premiumcontact 7 over nieuwe technologieën en design-aanpassingen beschikt. Daardoor moeten de weggedrag, remvermogen en rijcomfort verbeteren ten opzichte van zijn voorganger. Tijdens de ontwikkeling heeft Continental naar eigen zeggen vooral de nadruk gelegd op maximale veiligheid voor alle typen aandrijvingen. Verschillende vakbladen over de hele wereld hebben zijn voorganger prijzen toegekend.

Lees meer »

Vaco: controleer bandenspanning van caravans

Vaco heeft onderzoeksbureau Directresearch onderzoek laten doen naar de banden van caravan. Volgens de brancheorganisatie controleert 61 procent van de caravaneigenaars zijn banden één keer per jaar. Daarnaast controleert zo’n 10 procent zijn banden minder dan één keer per jaar, of helemaal nooit.

Lees meer »