Voor al uw banden en velgen bent u bij J.G. Egbers Automaterialen aan het juiste adres.


Hier vindt u meer informatie over de producten en diensten die wij u kunnen aanbieden.

 

Bij ons kunt u niet alleen terecht voor auto- en motorbandenservice, maar ook banden voor uw bromfiets/snorfiets/scooter, bestelwagen, kruiwagen, grasmaaier etc. zijn bij ons verkrijgbaar. Tevens bent u bij ons aan het juiste adres voor binnenbanden en velglint. U kunt te allen tijde een kijkje nemen in onze webshop voor het actuele bandenaanbod. Mocht u uw band niet kunnen vinden, dan kunt u gebruik maken van het contactformulier om een vrijblijvende offerte voor uw banden aan te vragen. Hier kunt u ook de eigenschappen van uw vervoermiddel en/of band nader specificeren.

Banden

Wij leveren zomerbanden, winterbanden, vierseizoenenbanden en run-flatbanden en motorbanden, daarnaast zijn wij merkonafhankelijk en kunnen dus alle bekende merken leveren. Indien een band niet op voorraad is kan deze doorgaans binnen een enkele werkdagen alsnog geleverd worden. Wij adviseren u graag bij het maken van een keuze. Wij kunnen u van dienst zijn bij het monteren van de banden en het balanceren van de wielen. Wij monteren ook velgen en/of banden van derden. Uw oude banden worden op een milieuverantwoorde manier afgevoerd en gerecycled. Tevens kunt u ervoor kiezen om de banden of complete sets bij ons in de opslag te plaatsen. U heeft er op die manier geen omkijken meer naar en zij staan u thuis niet in de weg. Als u graag uw set wielen weer wilt omwisselen zorgen wij ervoor dat ze tijdig klaar staan.

Winterbanden

Banden vormen de enige verbinding tussen de auto en het wegdek. Auto’s die op zomerbanden rijden of op banden met onvoldoende profiel, hebben dan ook meer kans om in een slip te raken. Daarom wordt geadviseerd om, zodra de "R" in de maand is, te kiezen voor winterbanden. Als de temperatuur daalt tot 7° C, zijn de prestaties van winterbanden al superieur. Door de bijzondere rubbersamenstelling blijven winterbanden altijd elastisch en flexibel bij lage temperaturen, waar zomerbanden juist harder en stugger worden. Winterbanden bieden dan veel meer grip en dus veiligheid. De profielblokken vervormen beter en hebben hierdoor meer grip. Een ander verschil tussen winter- en zomerbanden is het profiel. Het profiel van een winterband is voorzien van lamellen. Tijdens het rollen van de band vervormt het profiel en grijpen de lamellen zich vast op het wegdek. De meeste lamellen zijn dwars op de band geplaatst om veel grip te creëren bij het accelereren en het remmen. Voor de stabiliteit in bochten zijn verticale lamellen en zigzaglamellen geplaatst op de winterband.

Velgen

Bent u op zoek naar een nieuwe velgenset? Wij beschikken over een ruime keuze velgen, zowel stalen velgen als lichtmetalen velgen.

Stalen autovelgen zijn gedurende de winterperiode een goede oplossing. Steeds meer mensen kiezen voor lichtmetalen velgen met zomerbanden in de zomer en stalen velgen met winterbanden in de winter. Nieuwe stalen autovelgen zijn meestal zwart van kleur. Soms kan het gebeuren dat stalen autovelgen tijdelijk in de kleur zilver geleverd worden. Ongeveer 75% van alle stalen autovelgen zijn in standaard maten. Stalen autovelgen zijn meestal verkrijgbaar in 14, 15 en 16 inch, zelden komt een stalen velg in 13 en 17 inch voor. Stalen velgen zijn over het algemeen minder schadegevoelig. Stalen autovelgen vergen bijna geen onderhoud. In de winter zijn ze minder gevoelig voor aantasting door zout en pekel. Het is tevens kostenbesparend om een aparte set velgen voor je winterbanden te kopen. Het is dan niet nodig de winterbanden op de bestaande set velgen van de zomerbanden te monteren. De winterbanden kunnen op de stalen velgen blijven als ze in de zomerperiode opslagen worden. Bovendien bespaar je op kosten voor het monteren, balanceren en ventielen van de winterbanden door aparte velgen te gebruiken. Wij voeren stalen velgen van Kronprinz, Alcar en Südrad. Dit zijn vertrouwde merken die bekend staan om de kwaliteit en gunstige prijs.

Met lichtmetalen velgen ziet uw auto er direct anders uit, sportiever en/of luxueuzer. Bij ons heeft u meerdere mogelijkheden. De vormgeving in combinatie met uw auto wordt door uw persoonlijke voorkeuren bepaald. Door de grote variatie en keuzes in maten en stijlen geeft u uw auto een compleet nieuwe look.

Lichtmetalen velgen doen meer voor uw auto dan enkel het toevoegen van de sportieve look, de technische voordelen van lichtmetalen velgen dient men ook niet over het hoofd te zien. Lichtmetalen velgen nemen de warmte, die wordt ontwikkeld door banden en remmen, beter op en voeren deze beter af. Dit zorgt voor een lagere bedrijfstemperatuur van de banden, het remsysteem en de wiellagers. Dit verlengd de levensduur van deze onderdelen. Lichtmetalen velgen hebben minder onbalans dan stalen velgen. Dit komt doordat lichtmetalen velgen een grotere stijfheid hebben dan stalen velgen. Hierdoor zijn ze minder gevoelig voor trillingen en onbalans. Lichtmetaal is vormvast en minder elastisch dan staal. Lichtmetalen velgen met een goede oppervlaktebehandeling zijn minder gevoelig voor corrosie dan stalen velgen en hebben een betere maatnauwkeurigheid. Stalen velgen worden eerst geperst en vervolgens gelast. Een lichtmetalen velg krijgt door middel van afdraaien de juiste afmetingen. Hierdoor is de maat van lichtmetalen velgen een stuk nauwkeuriger dan de maat van stalen velgen. Wij bieden u een breed assortiment stalen en lichtmetalen velgen. Klik hier om ons huidige aanbod velgen in de webshop te zien. Mocht uw gewenste velg er niet tussen staan, neem dan contact met ons op of maak gebruik van het contactformulier.

Wenst u op de hoogte gehouden te worden omtrent onze laatste aanbiedingen? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.