Falken brengt zelf dichtende band uit

Falken brengt een band met bandenafdichtingstechnologie uit. Volgens het bandenmerk komt de all-season band deze zomer op de markt en is het voor het eerst dat een band met vergelijkbare technologie beschikbaar komt.

De technologie heet Coreseal en voorkomt luchtdrukverlies door lekke banden. De Falken Euroall Season AS210 all-season band is het eerste product dat Coreseal meekrijgt. Vooralsnog is er één maat beschikbaar, maar volgens Falken komt hier later nog een tweede maat bij. De banden zijn vanaf juli in Duitsland en Oostenrijk te koop.

“De Coreseal-technologie is een eenvoudige oplossing om ondanks een lekke band mobiel te blijven. Het is gebaseerd op een afdichtmiddel in de band waarvan de speciale eigenschappen kunnen worden omschreven als stroperig en hechtend. Als de band op het loopvlak beschadigd is, door bijvoorbeeld een schroef, een spijker of een ander vreemd voorwerp met een diameter tot vijf millimeter, werkt het systeem. Dan stroomt het afdichtmiddel in het beschadigde gebied en voorkomt zo verdere verlies van luchtdruk “, vertelt Andreas Giese, manager product planning bij Falken, in een persbericht. ““Je hoeft nu niet meer een band te verwisselen of te wachten op pechhulp. Je kunt gewoon je reis vervolgen. Coreseal is een belangrijke stap in het slimmer en efficiënter maken van banden.”

 

Specificaties

Het bandenmerk laat weten dat de Euroall-banden met Coreseal vanaf juli van dit jaar in Duitsland en Oostenrijk te koop zijn. Op dit moment is er één maat beschikbaar: 235/55R18 104V XL, maar hier komt later ook de maat 225/50R17 98V XL bij. Falken raadt bij het gebruik van de banden een bandenspanningscontrolesysteem (TPMS) aan. Ook stelt het Duitse bedrijf dat na schade een onmiddellijke beoordeling door een bandenspecialist vereist is.