Bridgestone lanceert duurzamer rubber

Bridgestone lanceert, in samenwerking met Arlanxeo en Solvay, Techsyn-technologie. Het bandenmerk stelt dat door deze technologie banden langer mee gaan en de CO2-uitstoot van voertuigen afneemt.

Techsyn combineert synthetisch rubber met op maat gemaakt silica. De technologie is sinds 2019 in ontwikkeling en moet ervoor zorgen dat banden dertig procent langer meegaan. Hierdoor hoeven er minder grondstoffen op de lange termijn gebruikt te worden. Ook stelt Bridgestone dat de rolweerstand met zes procent afneemt. Daarom gaat het verbruik omlaag en daarmee ook de CO2-uitstoot.

Techsyn is ontwikkeld in samenwerking met Arlanxeo en Solvay. De eerste is vooral bekend van synthetische rubberproductie. Solvay is daarentegen gespecialiseerd in hoog dispergeerbaar silica (HDS), voor zowel innovatie als productie. De reden dat Bridgestone deze samenwerking is aangegaan, is vanwege zijn eigen doelstellingen. Het bandenmerk wenst tegen 2050 vooral te richten op duurzame oplossingen. Techsyn moet een begin vormen van de middellange doelstellingen van het bandenmerk.