Wij zijn leverancier van alle gerenommeerde merken voor uw auto- en motoronderdelen en accessoires.

Heeft u hulp nodig bij het vinden van het juiste onderdeel?

Lees dan verder…

 

Accu’s

Heeft u startproblemen? Wij controleren gratis de capaciteit en toestand van uw accu. Wij testen de accu, dynamo, startmotor en massa van uw auto. Op deze manier krijgt u inzicht in de huidige staat van uw auto en een professioneel advies om startproblemen te voorkomen/verhelpen. Indien nodig vervangen wij de accu van elk type voertuig. Wij leveren accu’s van diverse merken, zoals Varta, S-Power etc. met een productgarantie van 2 jaar. Deze accu's zijn van uitstekende kwaliteit en zorgen voor een gegarandeerde prestatie. Voorkom vervelende verrassingen in de winter en laadt uw accu tijdig testen. In onze webshop vindt u het actuele aanbod accu’s.

Wij leveren alle accu's, batterijen en toebehoren voor uw voertuigen en machines. U kunt bij ons terecht voor uw: auto, motor, boot, scooter/bromfiets, vrachtwagen, tractor, camper, tractiebatterij, elektrovoertuig, aggregaat, heftruck, pallettruck, schoonmaakmachine, etc.

Schokdempers

Schokdempers zijn belangrijk bij het opvangen van de kracht bij het remmen en zorgen voor een optimaal wegcontact van de auto, ook bij een onregelmatig wegdek en in bochten. Als een wiel omhoog komt, zorgt de schokdemper ervoor dat het wiel het contact met het wegdek behoudt. Een schokdemper zorgt dus voor het dempen van het veren van de auto. Schokdempers bepalen in grote mate de wegligging en daarmee de veiligheid van uw auto.

Een schokdemper is gevoelig voor slijtage. Deze slijtage is een geleidelijk proces en is o.a. afhankelijk van het aantal gereden kilometers en uw rijstijl. Versleten schokdempers zorgen voor een grotere kans op instabiele wegligging, aquaplaning, grote slijtage aan banden en dragende chassisonderdelen en een langere remweg. Als u de schokdempers wenst te vervangen, doe dit dan altijd per wielas. De auto dient na de reparatie opnieuw uitgelijnd te worden. Dit voorkomt het scheeftrekken van de auto tijdens het rijden en overmatige bandenslijtage.

Als de schokdempers van uw auto slijten merkt u dit vaak niet direct. Tijdens de APK en onderhoudsbeurten controleren wij voor u ook de schokdempers.

Hieronder staan enkele punten die zouden kunnen duiden op versleten schokdempers: de auto breekt uit in de bochten, de auto “duikt” tijdens het remmen, de auto heeft een langere remweg, de auto is gevoeliger voor zijwind, de auto veert op en neer na een drempel.

Wij leveren schokdempers voor personenwagens, bestelwagens, oldtimers en motoren.

Uitlaten

Alle uitlaten die wij verkopen zijn gefabriceerd volgens de specificaties van de autofabrikanten. Zo bent u verzekerd van het perfecte uitlaatsysteem voor uw auto. Of het nu gaat om een uitlaatdeel of een compleet uitlaatsysteem. Wij hebben een grote diversiteit aan merken en types uitlaten voor uw auto. Ook leveren wij sportuitlaten en sierstukken voor uw auto.

Een uitlaat wordt dagelijks blootgesteld wordt aan grote temperatuurverschillen, weersinvloeden, vocht en trillingen. De uitlaat dempt het geluid, maar zorgt ook voor het geleiden van de uitlaatgassen. Wanneer de uitlaat lek is, veroorzaakt dit een harder geluid. Dit geluid komt al snel boven de wettelijk toegestane norm. Tijdens de APK wordt dit gecontroleerd. De uitlaat moet deugdelijk zijn bevestigd en over de gehele lengte gasdicht zijn. Naast veiligheid stelt de APK eisen ten behoeve van het milieu. De metingen die verricht worden verschilt per brandstoftype van de auto. Bij dieselmotoren wordt de uitstoot van roet gemeten. Bij benzinemotoren wordt de uitstoot van CO2 gemeten en de zogenaamde 4-gas-test. Tijdens deze test wordt de meting verricht met stationair draaiende motor en bij een verhoogt toerental. Bij de APK keuring wordt gekeken naar de verhouding tussen verschillende uitlaatgassen. Deze wordt uitgedrukt in de Lambda-waarde en moet tussen de 0,97 en 1,03 zijn.

Trekhaken

De trekhaken die wij monteren voldoen aan de wettelijke eisen en zijn geschikt voor caravans, trailers, aanhangwagens, vouwwagens en fietsendragers.

Afhankelijk van het merk en type auto zijn er verschillende soorten trekhaken leverbaar, zoals een vaste, afneembare of wegdraaibare kogel. Alle kogels zijn ontwikkeld voor een bepaald type auto en voldoen aan de wettelijke en technische eisen. Bij een vaste kogel is de kogelstang aan het systeem gelast en kan niet verwijderd worden. De trekhaak is zo ontworpen dat deze perfect onder de auto past en probleemloos de gehele levensduur van de auto meegaat. De vaste trekhaak is met name geschikt bij regelmatig gebruik. Het is van belang dat uw kentekenplaat zichtbaar blijft en dat u geen parkeersensoren in gebruik heeft. De afneembare kogel kunt u eenvoudig zelf monteren aan het systeem zodra u de trekhaak wilt gebruiken. Wanneer u de trekhaak niet gebruikt, blijft de vormgeving van uw auto onaangetast. Dit is interessant om de zichtbaarheid van uw auto intact te laten, de parkeersensoren kunt blijven gebruiken of de trekhaak niet regelmatig gebruikt. Voor een aantal automerken is een wegdraaibare trekhaak ook mogelijk. In een handomdraai is de trekhaak klaar voor gebruik en kan na gebruik eenvoudig worden weggedraaid onder de auto. Houdt er wel rekening mee of u een 7-polige of 13-polige aansluiting wenst. Wij hebben adapters op voorraad voor het geval u van een 7- naar een 13-polige aansluiting mocht willen of omgekeerd.

Remmen

Uw rijstijl en het aantal kilometers dat u jaarlijks rijdt, hebben invloed op de slijtage van uw remsysteem. Omdat slijtage een geleidelijk proces is, is het belangrijk om de conditie van uw remmen regelmatig te controleren. De meeste slijtage ontstaat bij de remtrommels, remschoenen, remschijven en remblokken. Daarnaast slijten hydraulische delen snel en is het belangrijk om remvloeistof iedere twee jaar te verversen.

Veel remblokken hebben tegenwoordig een indicator, welke geluid gaat maken wanneer de remmen versleten zijn. Als deze indicator er niet op zit, zullen de blokken wanneer ze versleten zijn, gaan schaven tegen de remschijf. Het is dan metaal op metaal en dan moet u ze zo spoedig mogelijk vervangen.

Versleten remblokken worden door ons opgemerkt tijdens periodiek onderhouden of APK, maar probeer dit zelf ook in het oog te houden, aangezien het slecht is voor de remschijven en tevens de remkracht verminderd. Laat u remmen controleren als u het rempedaal ver kunt intrappen en/of als het stuur trilt bij het remmen.

Heeft u hulp nodig bij het vinden van het juiste onderdeel? U kunt het contactformulier in vullen en wij gaan voor u op zoek naar het gewenste onderdeel en de prijs. Voor een vrijblijvende prijsopgave kunt u altijd contact met ons opnemen.