0316-531349

Welkom bij J.G. Egbers Automaterialen!

Onderhoud

Voor al het klein en groot onderhoud kunnen wij u van dienst zijn. Wij adviseren u graag bij de APK van uw auto, zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Wij verzorgen ook het onderhoud van uw caravan, trailer, aanhangwagen etc.

Balanceren

Niet goed gebalanceerde wielen veroorzaken trillingen, die kunnen leiden tot vermoeidheid van de bestuurder en vroegtijdige, ongelijkmatige slijtage van de banden en onnodige slijtage van de wielophanging van de auto. Signalen die aangeven dat er sprake is van onbalans, in één of meerdere wielen, zijn trillingen in het stuur bij een hoge snelheid. Uw banden moeten worden gebalanceerd als ze voor het eerst worden gemonteerd en na een reparatie. Door het balanceren van uw banden profiteert u van maximaal rijcomfort, gaan uw banden langer mee en heeft u een optimale wegligging. Heeft u de winterbanden op een aparte set velgen gemonteerd? Dan is het niet meer nodig deze opnieuw te balanceren bij de bandenwissel. Met behulp van moderne balanceerapparatuur brengen wij de wielen van uw voertuig weer in balans.

Om uw auto goed bestuurbaar te houden met een minimale bandenslijtage is het van belang dat uw auto goed is uitgelijnd. De kans is groot dat er afwijkingen ontstaan door een aanrijding of het rijden tegen een stoeprand. Bij een reparatie, zoals de montage van nieuwe stuurkogels is het ook mogelijk dat er een afwijking ontstaat. Met een professioneel uitlijnapparaat zorgen wij ervoor dat uw voertuig nauwkeurig wordt uitgelijnd.

Uitlijnen

Met het uitlijnen van uw auto heffen wij afwijkingen in de wielstanden op. Deze ontstaan als u bijvoorbeeld een stoeprand raakt, over een obstakel of door een gat in de weg rijdt of een aanrijding krijgt. Uitlijnen zorgt ervoor dat uw banden en auto-onderdelen minder snel slijten, u minder brandstof verbruikt en veiliger en comfortabeler rijdt.

Trekt uw wagen naar links of naar rechts als u op een rechte weg rijdt? Loopt het loopvlak van uw banden scheef af of heeft uw auto een onstabiele wegligging? Als u een van deze drie klachten heeft, is het raadzaam om de auto te laten uitlijnen.

Ook bij bepaalde reparaties is het raadzaam om uw auto uit te lijnen, zoals werkzaamheden van de schokdempers, werkzaamheden aan de fuseekogels en werkzaamheden aan de spoorstang.

Een correcte uitlijning van de vier wielen zorgt ervoor dat de banden minder snel slijten. Ze gaan langer mee, zetten betere prestaties neer en helpen u bovendien om brandstof te besparen. Het uitlijnen verbetert ook het weggedrag en de veiligheid omdat uw wagen minder zal trekken of opzij zal zwenken.

Olie verversen

Het verversen van de olie van belang voor het onderhoud aan uw auto. Een goede smering van uw motor verlengt de levensduur van uw auto. Daarnaast zorgt het dat uw motor continu topprestaties levert, langer meegaat en in perfecte conditie blijft. Het gebruik van goede motorolie is daarom van groot belang.

De olie heeft meerdere belangrijke eigenschappen: het zorgt voor minder wrijving, minder slijtage, koeling van de motor, schoonhouden van het oliesysteem, goede afdichting en het beschermd tegen corrosie.

Maak er een gewoonte van om regelmatig het oliepeil te controleren. Onder de motorkap bij de motor vindt u de peilstok. Om het oliepeil te bepalen, haalt u de peilstok eerst uit het motorblok. U veegt de peilstok schoon en peilt vervolgens opnieuw het niveau. Zit de olie tussen het minimum en maximum in, dan is het oliepeil in orde. Doe dit altijd met een afgekoelde motor en zorg ervoor dat uw auto vlak staat.

Bandenreparatie

Niet iedere lekke band is te repareren. Om vast te stellen of uw band nog kan worden gerepareerd, inspecteren wij de binnenkant van de band. Heeft u te lang doorgereden met een lekke band , dan bestaat de kans dat hij moet worden vervangen. Dit is o.a. te zien aan verkleuringen of beschadigingen aan de binnenkant van de band. Stop direct op het moment dat u een lekke band heeft. Doorrijden zorgt voor structurele schade aan uw band, velg en wiel. Auto’s met runflatbanden kunnen met een lekke band nog 80 kilometer doorrijden, met een maximale snelheid van 80 km per uur. In het loopvlak mag de band worden gerepareerd. In de hiel, wang en schouder van de band mogen alleen reparaties aan de oppervlakte worden uitgevoerd. Een autoband mag maximaal drie keer gerepareerd worden en de afstand tussen de schades moet minimaal 4 cm. zijn.

Wij schieten geen prop in de band. Er bestaat een grote kans dat hiermee de staalgordel in de band beschadigd, waardoor het karkas zwakker wordt, met eventuele gevaren van dien, zoals een klapband of een aantasting aan het loopvlak. Een prop kan door de warmte, druk en rotatiesnelheid eruit komen. De plakmethode die wij hanteren is met een vulkaniserend proces, waarbij de reparatie één samenstelling wordt met de band. Deze kunnen niet gaan lekken of loskomen. Bij dit proces raakt de staalgordel van de band niet beschadigd en heeft dus ook geen gevaarlijke bijwerkingen. De centrifugaal krachten die ontstaan bij het rijden hebben op deze reparatie geen nadelige gevolgen.