Dunlop Spormax Q-Lite banden voor 125 & 300cc motoren

Dunlop heeft zijn nieuwste sporttoer-motorband gelanceerd, de Sportmax Q-Lite, die prestaties in hypersportstijl combineert met een loopvlak met een hoge kilometrage en verbeterde handling. Deze mix maakt de Sportmax Q-Lite geschikt om te voldoen aan de eisen van dagelijks motorrijden op lichtgewicht motorfietsen, zoals de 125cc en 250cc categorieën.

De band brengt hypersportdesign en -prestaties naar de lichtgewichten. Het nieuwe profiel van de Sportmax Q-Lite motorband geeft motorrijders een gelijk gevoel bij elke snelheid of hellingshoek. Deze functie is cruciaal om rijders een consistent niveau van vertrouwen te geven, of ze nu in de stad of op een bochtige weg rijden.

Dunlop Sportmax Q-Lite vervangt TT900 GP

De Sportmax Q-Lite motorband vervangt de Dunlop TT900GP en biedt een kilometerbesparing van 60% ten opzichte van zijn voorganger. Daarnaast is er ook een duidelijke verbetering van de algehele grip en handling dankzij ontwikkelingen in het ontwerp van het loopvlak, waardoor een geoptimaliseerd contactvlak mogelijk is, zelfs bij hoge belastingen.

Dunlop heeft een eigen compound ontwikkeld voor de Sportmax Q-Lite, voorzien van een volledige carboncompound met ultramoderne gripharsen die extra grip bieden op zowel natte als droge oppervlakken door patroonontwerp, bandprofielen, rubbercompound en de karkasconstructie te optimaliseren.

Het op hypersport geïnspireerde loopvlakpatroon geeft hem een sportieve uitstraling met bijpassende grip en handling. Structureel is de stijfheid van het bandenkarkas per individuele maat geoptimaliseerd, door de karkasconstructie en het aantal breakers aan te passen. Bovendien werden groefvormen ontwikkeld met behulp van FEA-simulatie (Finite Element Analysis) om het aantal kilometers te optimaliseren en ongelijkmatige slijtage te verminderen.