Nokian werkt met Polestar aan klimaatneutrale auto

Nokian Tyres werkt mee aan het Polestar 0 project om tegen 2030 een klimaatneutrale auto te creëren. Het Finse bedrijf zal daarvoor de net-zero premium banden leveren. Dat meldt Nokian in een persbericht. 

Het doel van het Polestar 0 project is een auto te bouwen die vanaf het fabricageproces tot het einde van de ´levenscyclus´ alle bronnen voor CO2 emissies elimineert zonder die elders te compenseren. Dat vereist gedurende de hele ontwikkeling en waardeketen een nauwe samenwerking, van de leveranciers tot de verkopers.

“Die samenwerking heeft bredere voordelen buiten het proces zelf omdat er nieuwe methoden voor het verminderen van de CO2 footprint ontwikkeld moeten worden. De innovaties bij banden die gedurende het Polestar-project worden uitgewerkt zullen zodra dat mogelijk is worden toegepast in de producten van Nokian Tyres”, legt Teemo Suoni, hoofd innovatie en ontwikkeling, uit.

Nokian Tyres hoopt zelf volgend jaar de eerste CO2-emissievrije bandenfabriek ter wereld te openen in Roemenie. De productie moet daar in 2025 volledig op gang komen.