Continental Ecocontact duurzamer

Continental heeft de rolweerstand van zijn Ecocontact 6 verder verlaagd. De voor Ford ontworpen zomerbanden zorgen volgens de Duitse bandenmaker voor meer bereik bij zowel ev’s, als ice-auto’s.

Volgens het bandenmerk kan de actieradius van ev’s door deze banden tot vier procent groter uitvallen. Naar eigen zeggen gaat verder de rolweerstand bij ice-voertuigen tot vijftien procent omlaag. Op zijn beurt betekent dat een brandstofbesparing van 0,1 liter op 100 kilometer, of 2 gram CO2-uitstoot minder per kilometer.

De vermindering van de rolweerstand komt door verschillende ontwerpmaatregelen. Er zijn minder materialen bij de constructie van de band gebruikt en een geoptimaliseerde rubbersamenstelling moet de slijtage reduceren. “In verband met een bestelling die door Ford is geplaatst, zijn we erin geslaagd de rolweerstandseigenschappen te verbeteren”, vertelt Holger Lange, hoofd ontwikkeling van banden bij Continental, in een persbericht. “We zijn erin geslaagd om dit te bereiken zonder concessies te doen aan de veiligheid of het comfort van de banden.”

Ev-banden

Voor vijf Ford-modellen gaat Continental de Ecocontact 6 leveren. Twee van deze modellen zijn hybride, namelijk de Puma Mild Hybrid en de Kuga Plug-in Hybrid. Daarnaast zijn de andere drie personenauto’s uitgerust met verbrandingsmotoren. Dit zijn de Fiesta, Focus en Focus Active.

“Continental werkt al meer dan 10 jaar aan banden om de efficiëntie van ev’s te verhogen”, vervolgt Lange. “In 2012 presenteerden we de Conti econtact – een band die speciaal is ontworpen om te voldoen aan de behoeften van uitsluitend elektrisch aangedreven voertuigen. Inmiddels voldoet bijna ons hele portfolio aan de eisen van ev’s. Daarnaast zijn we ook in staat om de uitstoot van voertuigen met verbrandingsmotor te verminderen.” Het Duitse bandenmerk blijft inzetten op groei van de ev-bandenmarkt. In 2020 kozen 6 van de 10 van ‘s werelds grootste fabrikanten van elektrische voertuigen voor Continental-banden als originele uitrusting. Voorbeelden hiervan zijn de Tesla Model 3 en S en de Volkswagen ID.3.