Nexen eerste keuze voor Kia EV6

Nexen gaat banden leveren voor de EV6. Kia’s eerste elektrische auto krijgt Roadian GTX EV en N’Fera Sport-banden mee.
De Roadian is beschikbaar in de maat 235/55R19 101H en is een all-season band. Volgens de bandenmaker voldoet hij aan alle eisen van ev’s op het gebied van veiligheid, duurzaamheid en geluidsniveau. De N’Fera krijgt de maat 235/55R19 105V XL. Volgens het merk verbetert deze band de stabiliteit bij hoge snelheden en de handling. Daarnaast moet hij ook voor meer grip en remkracht zorgen op zowel nat als droog wegdek.
De twee verschillende ev-banden zijn ontworpen en op maat gemaakt om meer slijtvastheid te bieden. Daarnaast moet een geluidsreductiesysteem ervoor zorgen dat het weggeluid van de band vermindert met 5 dB, in vergelijking met bestaande producten.

De nieuwe EV6 is gebaseerd op Hyundai’s ‘Electric Global Modular Platform’ (E-GMP) en bereikt volgens de fabrikant een actieradius van meer dan 475 km na een laadbeurt. De EV6 moet in ‘State of Charge’-mode, in achttien minuten, van tien naar tachtig procent opgeladen zijn. Nexen levert al banden voor de Kia Soul EV en de Amerikaanse ev-startup Canoo. De bandenmaker is van plan zijn wereldwijde aanwezigheid verder uit te breiden. Hiervoor wil het merk zich concentreren op onderzoek en ontwikkeling. Daarnaast moeten investeringen in mobiliteits-oplossingen ook hierbij aan bijdragen.