• Verzendkosten binnen Nederland € 6,95
  • Vragen over onderdelen bel 0316-531349
  • Alle onderdelen leverbaar
  • Info@egbersbeek.nl

Donkere en winterse dagen komen er weer aan.

Voor alle verkeersdeelnemers geldt in dit jaargetijde ‘zien en gezien worden’

En specifiek voor automobilisten: goed licht is beter zicht. Tijd om de verlichting, vooral in deze periode van het jaar, weer eens wat extra aandacht te geven.

De donkere en natte dagen zijn in aantocht, het is daarom van belang om extra aandacht aan het profiel van uw banden te schenken. Wenst u ondersteuning of een passende aanbieding, dan kunt u altijd contact met ons opnemen. 

Zomer, all season of winter? Dan kunnen wij u zeker van dienst zijn. Wij leveren (bijna) alle merken autobanden met een groot aanbod aan uitvoeringen en types.

Wij kunnen deze banden voor u monteren op lichtmetalen of stalen velgen in onze service werkplaats.

 

VACO lanceert campagne voor vernieuwde banden

Brancheorganisatie Vaco gaat campagne voeren voor vernieuwde banden voor vrachtwagens en bussen. Het marktaandeel van die bedrijfswagenbanden ligt in Nederland een stuk lager dan in omringende landen. Momenteel rijdt circa 20 procent van het personen- en vrachtvervoer in Nederland op vernieuwde banden. In Duitsland is dat 28 procent, in Frankrijk 35 procent en in de VS rijdt zelfs de helft op vernieuwde banden. “Dus in Nederland valt nog veel te winnen, aanleiding voor de kennis- en informatiecampagne via www.duurzamebanden.nl.”, aldus Vaco.

Lees meer »

Minder brandstof en minder slijtage: beter voor het milieu

Het is van belang om uw voertuig te voorzien van de juiste bandenspanning. U verbruikt minder brandstof waardoor er ook minder CO2 wordt uitgestoten. Bovendien slijten de banden van uw voertuig minder snel, waardoor er minder rubber deeltjes in het milieu terechtkomen. Gemiddeld verliest een auto 120 gram aan rubber deeltjes per duizend kilometer. Ook in het geval van een elektrische auto dient u de banden goed op spanning te houden. Omdat elektrische auto’s vaak zwaarder zijn dan vergelijkbare brandstofauto’s, slijten de banden iets sneller. 

Lees meer »

Continental kondigt opvolging Premiumcontact aan

Continental heeft bekendgemaakt deze herfst zijn zevende generatie Premiumcontact uit te brengen. De bandenfabrikant stelt dat de Premiumcontact 7 over nieuwe technologieën en design-aanpassingen beschikt. Daardoor moeten de weggedrag, remvermogen en rijcomfort verbeteren ten opzichte van zijn voorganger. Tijdens de ontwikkeling heeft Continental naar eigen zeggen vooral de nadruk gelegd op maximale veiligheid voor alle typen aandrijvingen. Verschillende vakbladen over de hele wereld hebben zijn voorganger prijzen toegekend.

Lees meer »

Vaco: controleer bandenspanning van caravans

Vaco heeft onderzoeksbureau Directresearch onderzoek laten doen naar de banden van caravan. Volgens de brancheorganisatie controleert 61 procent van de caravaneigenaars zijn banden één keer per jaar. Daarnaast controleert zo’n 10 procent zijn banden minder dan één keer per jaar, of helemaal nooit.

Lees meer »